• Program


  Miss Saigon
  8

  Miss Saigon

  Claude-Michel Schönberg: Miss Saigon

  A legenda újraéled!
  Sztárszereposztásban tekinthető meg ismét Claude-Michel Schönberg műve, a Miss Saigon.

   több

  "A musical, amely már legenda" - hangzott a Newsweek kritikája alig néhány héttel az 1989-es premier után. S valóban, nem tévedtek, Claude-Michel Schönberg műve több tízezerszer ment szerte a világon. "Musicalek jönnek és mennek, de ez a darab maradandó" - írta a Sunday Times, s az újságírónak igaza lett, hiszen a Miss Saigon a tíz leghosszabb ideje játszott zenés előadás között van.

  Magyarországon is a műfaj történetének egyik legfontosabb állomása az 1994-es szegedi szabadtéri, majd operettszínházi bemutató - Kerényi Miklós Gábor-KERO® rendezésében a musicalnek itthon is kultusza alakult ki. A 17 esztendővel ezelőtti produkció alkalmával a jogtulajdonos, Cameron Mackintosh úgy mutatta be egy televíziós interjúban a Budapesti Operettszínház jelenlegi főigazgatóját, mint az alkotót, aki a legjobb Miss Saigont rendezte.

  Ebben az előadásban lép először egy színpadra, egy produkcióban két musicalsztárunk: Christ, az amerikai katonát Dolhai Attila, míg jó barátját, Johnt Feke Pál alakítja, mellettük legkiválóbb művészeink láthatók a Miss Saigonban, többes szereposztásban. Mindemellett érdekesség, hogy most is az 1994-es kreatív csapat, köztük a rendező, KERO® hozza létre a produkciót.

  A 2011-es változat nyáron a soproni MKB Musical Aréna szabadtéri színpadán debütált - három alkalommal összesen 14 ezer néző tekintette meg a Miss Saigont. A hatalmas sikert aratott előadásokra egy éves előkészület után került sor, s egyúttal az ország legnagyobb szabadtéri pódiumát is felavatták a Nagymező utcai teátrum sztárjai. A hatalmas, több mint 1300 négyzetméteres színpadot gigantikus díszletek, s mintegy 300 fős szereplőgárda foglalta el.

  A Miss Saigon Giacomo Puccini Madama Butterfly - Pillangóasszony című operája alapján készült, s azon rockoperák-musicalek közé tartozik, melyek a lenyűgöző látvány, a különleges - Puccini idézetekkel teli - muzsika, a remek hangzás és a fölfokozott szórakozás mellett igazi zenedrámák.

  Katartikus élményt kínál szinte minden nézőnek!


  Koprodukció a soproni MKB Musical Arénával
  A produkciót a Music Theatre International és a Cameron Mackintosh Ltd. nevében a Josef Weinberger Ltd. engedélyezte.
  Magyarországi jogok: Pentaton Koncertügynökség - Lőrinczy György

  Közreműködik: a Musical Együttes, a Színház Balettkara, a Pesti Broadway Stúdió növendékei és a Színház Zenekara.
  Szcenikus: Halász G. Péter, Lőrincz Sándor
  Hangmérnök: Pánczél Lajos, Kiss Zsolt ’Snoopy’, Halász Viktor

  Ajánló


  Egy lebilincselően izgalmas este a Föld körül Vujity Tvrtko-val.

  magyar politikai krimi, 127 perc, 2021

  Különös játékot talál ki egy baráti társaság: bárkinek megszólal a telefonja, képes vagy…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016